Hoe draag jij alle verwachtingen, rollen, eisen, veranderingen en aanpassingen in een tijd en een werkomgeving die steeds meer vraagt om bij te blijven of te overleven?

En heb je soms het gevoel grip te verliezen op je werkgeluk, je energie, je baanzekerheid en je toekomst? Heb je de laatste tijd wel eens last van vermoeidheid of futloosheid? Of krijg je de laatste tijd minder energie van je werk? Heb je een privé-werksituatie die uit balans is? Of ervaar je een knellende spanning of stress door de hoge werkdruk, hoge prestatiedruk of zelfs hoge leefdruk? Sterker nog, is er bij jou ook een kans op ‘beroepsziekte’ nummer 1, ofwel burn-out gevaar?

Deze training is gebaseerd op het gelijknamige boek Wendbaar Werken! In deze training leer je de regie te pakken. Je neemt het heft in handen om wendbaar en weerbaar te blijven in woelige tijden. Zodat je leert hoe je toekomstbestendig, fysiek en mentaal vitaler wordt en weet wat je nodig hebt om gelukkig te zijn op het werk.

Achtergrond training
Heel werkend Nederland, dus iedereen op de arbeidsmarkt, heeft de opgave om duurzaam inzetbaar te blijven en daarmee een leven lang te leren èn presteren in werk en loopbaan. In de snelle ontwikkelingen en daarmee gepaard gaande survival of the fittest is het meer dan ooit een must proactief, wendbaar en vitaal te zijn om aan het werk te blijven. Kijkend naar het individu, dan waren de vijf kernvragen jarenlang: wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik, waar wil ik heen, waar word ik blij van? Nu worden deze sleutelvragen in deze training aangevuld met: hoe blijf ik blij en succesvol aan het werk tot m’n pensioen?
De deelnemer leert via het integrale Diamantwijzer-model naar zijn eigen mentale en fysieke vitaliteit te kijken, vanuit het ‘totale mensprincipe’. Hij krijgt krachtige coachoefeningen aangereikt, heeft alle ruimte zijn eigen praktijkvoorbeelden te bespreken en te leren van andere deelnemers. En leert vanuit verrassende invalshoeken naar zichzelf te kijken.

Wat levert deze 3-daagse training op?
Bewustwording van alle zes C-facetten (zie afbeelding Diamantwijzer) die invloed hebben op je energie, geluk en welbevinden: te weten context, conditie, persoonlijkheid (complexie), mindset (convictie), competenties en verbondenheid (connectie) met jezelf en je omgeving;

 • Inzicht hoe je werk- en privé-omgeving je wendbaarheid beïnvloedt;
 • Versterken van de conditie van je lijf door coachoefeningen en tips voor beter slapen, bewegen, eten en gezonde lifestyle;
 • Inzicht vanuit je persoonlijkheidsprofiel: hoe sterktes, ontwikkelpunten en risico’s invloed kunnen hebben op je wendbaarheid;
 • Inzicht in je eigen mindset, blokkerende en stimulerende overtuigingen en denkgewoonten en hoe deze je vitaliteit, werkgeluk en toekomstbestendigheid kunnen versterken of in de weg kunnen zitten;
 • Inzicht in je huidige competenties en een ontwikkelplan voor de benodigde 21e eeuw competenties;
 • Handvatten, tips en oefeningen voor praktische en mindfulness op de werkvloer;
 • Tips en oefeningen voor ratrace management, te weten om te gaan met stress en voorkomen
  van burn-out;
 • Inzicht in 20 strategieën gericht op je droombaan of jezelf verder te stretchen en onder begeleiding uitwerken van een integraal wendbaarheidsplan voor meer vitaliteit, werkgeluk en toekomstbestendigheid;
 • Diverse praktische adviezen en tips voor je eigen werk en loopbaan, praktijksituatie of beoogde verandering.
  Kortom, een mix van inzichten, handvatten, coachoefeningen, tips en actiepunten voor meer wendbaarheid op je werk en in je loopbaan!

Voor wie?
Deze 3-daagse training is zeer geschikt voor leidinggevenden die aan zichzelf willen werken en met die inzichten ook met hun team. Ook voor medewerkers binnen de (semi)overheid en het bedrijfsleven die meer regie willen in werk en loopbaan en proactief aan hun persoonlijke effectiviteit, vitaliteit, werkgeluk en toekomstbestendigheid willen werken.

Studiebelasting
De gemiddelde voorbereidingstijd bedraagt 2 uur per trainingsdag.

Talentinvestering
De talentinvestering bedraagt € 1.499,- exclusief 21% BTW.
Inclusief een verse, gezonde boerenlunch op een inspirerende locatie in de
omgeving Oud-Beijerland/Rotterdam.
Inclusief een online Diamantwijzer-wendbaarheidstest en uitgebreide rapportage.
Bij aanvang wordt, naast het trainingsmateriaal, ons gesigneerde recent verschenen boek
“Wendbaar Werken – coachen naar vitaliteit en werkgeluk” overhandigd en
na afloop wordt een certificaat uitgereikt.

Geïnteresseerd?
Ben je geïnteresseerd maar niet in de gelegenheid? Je kunt ons altijd benaderen, zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken. Deze training kan natuurlijk ook incompany verzorgd worden of in een 1-op-1 coachingstraject in afstemming.
Neem dan contact op met ons, wij bespreken graag de mogelijkheden: 0186-640711.

Trainer en coach
Deze training wordt verzorgd door Viktor Steijger. Viktor is sinds 2001 trainer, (team)coach bij Optimaal Talent en managing partner. In zijn dagelijkse rol wordt hij gevraagd bij gerenommeerde bedrijven en overheidsorganisaties om teams en professionals te begeleiden bij organisatie-, team- en talentontwikkeling. Viktor & Stephen hebben zes boeken geschreven over de onderwerpen:

 • persoonlijk leiderschap & loopbaanplanning
 • talentmanagement & leiderschap
 • teamcoaching & zelfsturing
 • vitaliteit
 • werkgeluk

Algemene informatie

Onderwerp
Bewustwording van alle zes C-facetten (diamantwijzer) die invloed hebben op je energie, geluk en welbevinden met jezelf en je omgeving.
Met een mix van inzichten, handvatten, coachoefeningen, tips en actiepunten voor meer wendbaarheid op je werk en in je loopbaan!

Softskills

 • Probleem oplossen
 • Creatief denken
 • Kritisch denken
 • Zelfregulering
 • Sociale & culturele vaardigheden
 • Samenwerken
 • Communiceren

Doelgroep
Zeer geschikt voor leidinggevenden die aan zichzelf willen werken en met die inzichten ook aan hun team. Ook voor medewerkers die meer regie willen in werk en loopbaan en proactief aan hun persoonlijke effectiviteit, vitaliteit, werkgeluk en toekomstbestendigheid willen werken.

Datum en duur
woensdag 3 maart 2021
woensdag 7 april 2021
woensdag 12 mei 2021

Najaar 2021:
vrijdag 10 september 2021
vrijdag 1 oktober 2021
vrijdag 5 november 2021

Locatie
Omgeving Oud-Beijerland/Rotterdam.

Prijs
De talentinvestering bedraagt
€ 1.499 excl. BTW.

Inclusief een verse, gezonde boerenlunch.

Inclusief een online
Diamantwijzer-wendbaarheidstest en uitgebreide rapportage.

Bij aanvang wordt, naast het trainingsmateriaal, ons boek “Wendbaar Werken – coachen naar vitaliteit en werkgeluk” overhandigd en na afloop wordt een certificaat uitgereikt.

Informatie aanvragen

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het ons weten! We helpen je graag verder.

  Inschrijven

  Wil je je direct aanmelden? Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op.